Strokovna zdravstveno vzgojna revija

Udeležite se kakovostnega izobraževanja o GDPR in ZVOP-2!
Delavnice vodijo avtorji strokovnih člankov revije Vita
13. Julij 2018

Ustanovljen je Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni

Ljubljana, 13. julij 2018 (MOREL)- Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB) je javni zavod, vpisan v sodni register z zakonitim zastopnikom, vršilcem dolžnosti Branetom Dobnikarjem. Konstituiran je bil svet zavoda, ki je sprejel temeljne akte za delovanje zavoda.(več...)

11. Julij 2018

V mariborskem UKC bo v torek ponoči moten telefonski promet

Maribor, 11. julij 2018 (MOREL)- Iz UKC Maribor so sporočili, da jim je mobilni operater A1 sporočil, da bodo v torek, 17. julija, med 00:00 in 05:00 uro v UKC Maribor potekala napovedana vzdrževalna dela. V tem času bo moten telefonski promet z UKC Maribor.(več...)
21. Junij 2018

V UKC Maribor odprli anesteziološko ambulanto

Maribor, 21. junij 2018 (MOREL) - V UKC Maribor je začela delovati anesteziološka ambulanta, ki bo namenjena pacientom za podrobnejši pregled in pogovor pred operativnim posegom. Paciente bodo v anesteziološko ambulanto napotili kirurgi, pravočasna predoperativna priprava bolnika na poseg pa pomeni tudi izboljšanje logistike pri obravnavi kirurških bolnikov, manj odpovedanih operacij, povečanje učinkovosti dela in večjo varnost za bolnike.(več...)

21. Junij 2018

Pri vhodu v Celjski dom odslej defibrilator

Celje, 21. junij 2018 (MOREL)- – Pri vhodu v Celjski dom je od torka nameščen defibrilator. Mestu ga je podarilo podjetje Maksim, d. o. o., nameščen pa je v omarici za zunanjo namestitev.

Gre za AED najvišjega »premium« kakovostnega razreda Defibtech Lifeline, ki je obenem najbolj razširjen AED v Sloveniji.(več...)

07. Junij 2018

V juniju nadaljevanje akcije meritev krvnega tlaka v lekarnah

Ljubljana, 7. junij 2018 (MOREL)- Po uspešni akciji ozaveščanja o tveganju in problematiki povišanega krvnega tlaka, ki je potekala maja, so na Lekarniški zbornici Slovenije prejeli uradno pobudo  Združenja za hipertenzijo za nadaljevanje aktivnosti na nacionalni ravni.(več...)

07. Junij 2018

Občinarji ne morejo odvzeti samovoljno lekarniške koncesije

Ljubljana, 7. junij 2018 (MOREL)- »Na Lekarniški zbornici Slovenije pozdravljamo sklep Ustavnega sodišča RS, da Lekarni Bitenc velja pogodba o koncesiji za opravljanje lekarniške dejavnosti. Ustavno sodišče RS je namreč sklenilo v obravnavo sprejeti ustavno pritožbo, ki jo je zaradi odvzema koncesije s strani Mestne občine Ljubljana vložila Lekarna Bitenc, in vsaj do končne odločitve o ustavni pritožbi je pogodba o koncesiji veljavna.(več...)

28. Maj 2018

Na svet je čez vikend prijokalo 40 otrok

Ljubljana, 28. maj 2018 (MOREL)– Konec tedna so v Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike UKC Ljubljana obravnavali 676 poškodovancev, na SNMP ZD Ljubljana so pregledali 387 bolnikov, na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana so pregledali 165 pacientov.(več...)

21. Maj 2018

Zdravniški vrh o zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami v Sloveniji

Ljubljana, 21. maj 2018 (MOREL)-  Za jutri  je sklicana izredna seja Državnega zbora, na kateri bodo kot edino točko obravnavali Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije v zvezi z izrednimi razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami v Sloveniji.(več...)

21. Maj 2018

Vlada sprejela odgovor v zvezi z izrednimi razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami

Ljubljana, 21. maj 2018 (MOREL)- Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odgovor na priporočilo skupine poslank in poslancev v zvezi z izrednimi razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami. V odgovoru skupini poslank in poslancev je vlada pojasnila ukrepe ministrstva za zdravje v zvezi z izrednimi razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami v Sloveniji.(več...)
21. Maj 2018

V UKC Ljubljana ne sedijo križem rok

Ljubljana, 21. maj 2018 (MOREL)- Vodstvo UKC Ljubljana je že od nastopa mandata (januarja letos) večkrat opozarjalo na  enega izmed najbolj perečih težav v UKCL. Težave zdravljenja otrok s srčnimi boleznimi imamo v UKC Ljubljana že več kot 15 let in niso od danes.(več...)