Banner Prometej
22. November 2018

Brezplačno testiranje na HIV od jutri dalje

Ljubljana, 22. november 2018 (MOREL)- Ob Evropskem tednu promocije testiranja na HIV ter bližajočem se svetovnem dnevu AIDSA (vsako leto 1. decembra), bodo na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v sodelovanju z Inštitutom za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani
vsak dan, od  jutri dalje do 30. novembra (od. 14. do 15. ure - ambulanta 5) potekala testiranja na okužbo s HIV, na hepatitisa C in hepatitis B.

Izvidi testiranja bodo na voljo naslednji dan ob isti uri, petkovi izvidi pa bodo na voljo v ponedeljek, 3. 12. 2018, od 13. do 14. ure.V ponedeljek, 26. 11. 2018 bo testiranje na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja potekalo kot običajno, od 12. do 14. ure.Testiranje je anonimno in brezplačno!

Zaupno brezplačno testiranje na HIV je na zahtevo pacienta možno kadarkoli pri izbranem družinskem zdravniku, na voljo pa je tudi na drugih testirnih mestih po vsej Sloveniji (ponekod je brezplačno, ponekod samoplačniško). To so sporočilli iz UKC Ljubljana. (konec)

Banner ViVis