Banner Prometej
05. Junij 2022

Obnovitvena dela v Porodnišnici Ljubljana v polnem teku

Ljubljana (MOREL) – V Porodnišnici Ljubljana so se v sklopu donacije MK Group, Gorenjske banke in AIK Banke začela obnovitvena dela poporodnih sob v skupni vrednosti 120.000 evrov. Poporodne sobe bodo prenovljene po najvišjih standardih zdravstvene nege, s čimer se bo UKC Ljubljana uvrstil med najsodobnejše bolnišnice v Evropi.

Obnovitvena dela v Porodnišnici Ljubljana so del družbeno odgovorne iniciative, ki jo MK Group, Gorenjska banka in AIK Banka izvajajo v celotni jadranski regiji. Vrednost regijskega projekta za povišanje rodnosti in podporo mladim družinam znaša 700.000 evrov.

Jože Golobič, generalni direktor UKC Ljubljana je poudaril pomen in vrednost donacij zdravstvenemu sistemu: »Skoraj tretjino vseh rojstev v Sloveniji opravimo v Porodnišnici Ljubljana. Donacija MK Group in Gorenjske banke zdravstvenemu sistemu prinaša svež razvojni potencial, tokrat predvsem na področju zdravstvene nege. Zaključek obnovitvenih del pričakujemo pred poletjem, kar bo mladim družinam omogočilo še bolj prijetne začetke novih življenj.«

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke, je poudaril strateški pomen družbene odgovornosti banke, ki s svojimi smernicami in prioritetami pomembno prispeva k dvigu kakovosti družbe, zlasti mladih družin. »Tokratna donacija zdravstvenemu sistemu izraža naše temeljne vrednote, med katere sodi tudi podpora družinam. Želimo prispevati k smelim začetkom in biti pravi partner ob najbolj pomembnih življenjskih odločitvah in prelomnicah. Zato smo se odločili za veliko donacijo, ki bo povišala kakovost zdravstvenih storitev. Ob tem si v Gorenjski banki prizadevamo za partnerstvo tako mladim družinam kot podjetnikom in gospodarstvu. Za uspeh je ključno zaupanje, ki se rojeva v najbolj iskrenih odnosih.«

Prenova poporodnih sob bo zaključena pred poletjem, prenova in nadgradnja sob bo omogočala, da se materam in novorojencem pridružijo tudi novopečeni očetje. To je sporočil Uroš Štanc iz Herman&partnerji. (konec)

Banner ViVis