Banner Prometej
13. November 2017

Obravnava bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami v UKCL poteka nemoteno (2.del)

Center je organizacijsko neposredno podrejen strokovni direktorici UKCL. Med osnovne naloge Centra sodijo: koordiniranje, usmerjanje, izvajanje in nadziranje dejavnosti obravnave bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami v okviru UKCL; priprava protokolov in kliničnih poti za obravnavo bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami; skrb za odnose z zunanjimi in tujimi partnerji na področju obravnave bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami; poročanje zunanjim ustanovam v RS in organom v UKCL; zagotavljanje sledljivosti in upravljanje z dokumentacijo; ureditev centralnega arhiva dokumentacije za dejavnost obravnave bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami.

Sodelujoči v programu kongenitalne srčne kirurgije imajo polno podporo vodstva UKCL, saj je zagotovljena strokovna obravnava pacientov. Tako le-ti, ki prihajajo na preglede in se zdravijo v UKCL, kot njihovi starši in skrbniki, so ustrezno obravnavani in tako bo tudi v prihodnje.

Načrt v okviru ustanovitve Centra za obravnavo bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami predvideva tudi sodelovanje s tujo partnersko ustanovo. UKCL je sicer že imel podpisano pogodbo s tujo ustanovo, vendar pretežno za sodelovanje na področju kirurgije. S sklenitvijo nove pogodbe morajo biti v sodelovanje vključene vse subspecialnosti. Pogovori so potekali z dvema ustanovama, pogodbo smo podpisali z Univerzitetno bolnišnico Motol v Pragi. Veljavnost pogodbe je določena s 1. 11. 2017 za šest mesecev. S tako odločitvijo je soglašal tudi Projektni svet.

S pogodbo je izmenjaje zagotovljena prisotnost kirurga iz Prage: v tednu, ko poteka redni program operacij, je prisoten izkušen kardiokirurg, v naslednjem tednu sta v ospredju diagnostika in tekoče zdravljenje, takrat je prisoten usposobljen kirurg za vse urgence in intenzivno kirurško terapijo. Sledi teden z rednim programom in tako naprej. Prav tako lahko pride kirurg v UKCL v 24 urah oziroma pošljemo pacienta v Univerzitetno bolnišnico Motol v Pragi v 24 urah, če konzilij tako odloči.

Na prvem mestu UKCL je skrb za male paciente in njihove starše. V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je za bolnike v Programu poskrbljeno kakovostno in strokovno. Lečeči kardiokirurg iz Prage v UKCL sodeluje v kongenitalnem kirurškem konziliju, ki ga sestavlja do 15 strokovnjakov, članov konzilija. V UKCL je kardiokirurg iz bolnišnice Motol prisoten skladno z urnikom oziroma dokler skupaj s pediatrom intenzivne medicine ne soglašata, da je mali pacient stabilen. Prvi cilj zaposlenih v UKCL je malim pacientom nuditi kakovostno oskrbo, najboljšo, kar jih ponuja nivo znanja na tem področju. Trud pediatrov, kardiokirurgov in ostalih strokovnjakov je usmerjen v iskanje najboljših razpoložljivih možnosti za zdravljenje. S starši malih bolnikov lečeči zdravniki redno izmenjujejo informacije. Skladno z dobrimi praksami starši sodelujejo pri procesu, osebje pa jih obvešča o poteku zdravljenja in vseh dejavnikih, povezanih z zdravljenjem malih pacientov.

Oba kardiokirurga, ki se ju omenja v medijih, ostajata v UKCL in nikamor ne odhajata. Ena od njiju je pravkar naredila specializacijo iz kardiovaskularne kirurgije in je torej na začetku poti običajno triletnega usposabljanja, drugi pa bo še vedno sodeloval pri programu kot asistent, če se pokaže potreba. V UKCL upamo, da bosta morda kdaj v prihodnje ponovno sprejela izzive otroške kardiokirurgije.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana oskrbimo vse paciente, ki potrebujejo zdravstveno pomoč. Vizija UKCL je ostati najbolj kakovostna in varna bolnišnica, želeno mesto zdravljenja za bolnike, motivirajoče delovno okolje za zaposlene, privlačno mesto izobraževanja zdravstvenih strokovnjakov ter center sodobnih raziskav, ki bo pritegnil in zadržal najboljše raziskovalce. Skladno z vizijo in poslanstvom UKCL delujemo tudi na področju otroške kardiokirurgije.

Na bolnišničnih oddelkih smo v letu 2016 zdravili 117.088 pacientov, torej 5,7 % prebivalcev Slovenije. Opravili smo 771.242 specialistično-ambulantnih obiskov ali v UKCL se je oglasilo 37,7 % prebivalcev Slovenije. Ob tem zaposleni v UKCL skrbijo za razvoj medicine, zdravstvene in babiške nege, medicinske rehabilitacije, visoko specializirane laboratorijske dejavnosti in ostalih ved v slovenskem prostoru. UKCL sodeluje s katedrami vseh izobraževalnih ustanov zdravstvenih poklicev.

Univerzitetni klinični center Ljubljana je eden največjih slovenskih kolektivov, zagotovo pa največji, kjer 8.200 zaposlenih na eni lokaciji izvaja svoje poslanstvo, zdravljenje pacientov in s tem povezane dejavnosti. Kolektiv je homogen, visoko strokovno usposobljen, usmerjen v uresničevanje poslanstva, zdravljenja bolezni. Zaposleni 24 ur na dan in vse dni v letu skrbijo za paciente v 2.160 posteljah, ki so med tednom skoraj v celoti zasedene, vsak delovni dan opravijo več kot 3.060 specialistično-ambulantnih obiskov, skoraj vsak mesec nizamo nove mednarodno priznane znanstveno-raziskovalne dosežke, vsak dan se v UKCL izobražuje več kot 1.000 novih zdravstvenih delavcev, 24 ur nudimo prvo pomoč za najtežje bolnike in tako naprej. Potreba po organizacijskih in kadrovskih prilagoditvah je izjemna. 4.000 zaposlenih v zdravstveni negi ter 1.250 zdravnikov in zobozdravnikov je še kako prizadevnih, z izjemnim znanjem in izkušnjami. Kot v vsakem kolektivu so organizacijska in kadrovska usklajevanja notranji proces, ki se nikoli ne bo končal. Vsak dan uvajamo izboljšave, ki jih narekujejo pobude pacientov, strokovni napredek, nova organizacijska spoznanja in številni drugi dejavniki.

Zaposleni čutijo pritiske politike. Politika in mediji kot ključni del ustvarjalcev javnega mnenja težijo k poenostavljenju. To je legitimno. Brez poglobljenega poznavanja kompleksnosti strok, ki skupaj zdravijo najtežje paciente, prepogosto sodijo in obsodijo mnogo prehitro. Zaposleni v UKCL težko razumejo tako poenostavljanje. Vsakega pacienta obravnavajo individualno, pri zdravljenju ni rutine, vsak pacient je drugačen in drugače reagira, zato zaposleni iščejo najboljše rešitve za pridobitev, ohranitev ali povrnitev zdravja. Težko razumejo, da se poenostavljeno in brez poznavanja konkretnih stanj očitajo dejanja, ki so bila strokovno pretehtana in so bila v danem trenutku najboljša možna, četudi izidi niso vedno taki, kot bi jih želeli. Trudimo se, da bi politični diskurz kar najmanj rušil odnose, a jih vsak dan znova načenja. Upamo, da bomo skupaj s politiko presegli to stanje in da bomo zaposlenim povrnili zaupanje tako v kolektiv kot v njih same in v položaj UKCL v družbi. Opravljajo neverjetno dragocen poklic. To je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. (konec)

Banner ViVis