Strokovna zdravstveno vzgojna revija

20. September 2023

Ponovno priporočena nošnja zaščitnih mask

Ljubljana (MOREL)- Zaradi povečanega števila primerov prehladnih obolenj, so v zdravstvenem domu Ljubljana sprejeli priporočilo  za uporabo zaščitnih mask ob stiku z bolniki in v primeru respiratornih znakov pri zaposlenih in bolnikih. Zato prosijo vse obiskovalce zdravstvenih domov v Ljubljani, da ob vstopu v domove nosijo  zaščitne maske.(več...)
18. September 2023

Psihoterapija ni igračka v rokah laikov

Ljubljana (MOREL)- Združenje psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu izraža zaskrbljenost nad stališči izpostavljenimi v medijih vodje skupine za pripravo zakona o psihoterapiji o predvidenem vključevanju oseb brez izobrazbe znotraj zdravstvenega sistema v proces psihoterapevtske obravnave ene najbolj ranljivih skupin, to je oseb s psihičnimi motnjami.(več...)
14. Avgust 2023

Kako pripraviti popolno vrtno zabavo

Vrtna zabava je čudovita priložnost za druženje s prijatelji in družino v udobju lastnega doma. Odlična vrtna zabava je kombinacija čudovitega ambienta, dobre hrane, pijače in zabavnih aktivnosti. Z nekaj preprostimi koraki lahko zagotovite, da bo vaša naslednja vrtna zabava dolgo ostala v spominu vsem prisotnim.(več...)
22. Junij 2023

Nešteto razlogov za življenje

Ljubljana (MOREL)- Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je včeraj na Onkološkem inštitutu v Ljubljani predstavilo knjigo psihoonkologinje in nevropsihiatrinje Marije Vegelj Pirc, z naslovom Nešteto razlogov za življenje: O psihoonkologiji in Društvu onkoloških bolnikov Slovenije – poti razvoja in sodelovanja.(več...)

21. Junij 2023

Za enotno, gospodarno in sistemsko pobiranje novega obveznega zdravstvenega prispevka

Ljubljana (MOREL)– Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: ZZZS) opozarja, da pretekli teden dopolnjen predlog ZZVZZ-T, ki je v obravnavi v državnem zboru RS, ne zagotavlja enotnega, gospodarnega in sistemskega pobiranja novega obveznega zdravstvenega prispevka, prav tako pa tudi ne trajne proračunske varovalke v sistemu obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki bi zagotavljala stabilno in nemoteno financiranje pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.(več...)

12. Junij 2023

Odziv na nedokazane trditve o nepravilnostih pri obravnavi na oddelkih UPK Ljubljana

Ljubljana (MOREL)- Združenje psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu ostro obsoja kakršnokoli obliko nasilja, storilci nezakonitih nasilnih dejanj pa morajo biti primerno kaznovani. Prav tako obsojamo in izražamo ogorčenost nad nedavnimi trditvami v medijih, ki se nanašajo na obravnavo oseb s težavami v duševnem zdravju v okviru urgentnih psihiatričnih služb, vključno s trditvami različnih strokovnjakov o potrebi po ukinitvi psihiatričnih bolnišnic in obtožbami na račun Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.(več...)

09. Junij 2023

Srčni kirurg  Janez Vodiškar bo zdravil otroke s srčnimi napakami

Ljubljana (MOREL)- Srčni kirurg  Janez Vodiškar je bil danes na obisku v UKC Ljubljana*. Seznanil se je s trenutnim stanjem na programu zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Vodiškar je na osnovi videnega ocenil, da program poteka dobro in da ga je potrebno nadaljevati.(več...)

27. Maj 2023

Konec maja cepilini dan proti HPV virusu v ZD Ptuj

Ptuj (MOREL)- Zdravstveni dom Ptuj želi z organizacijo cepilnega dne in ozaveščanjem o okužbah s HPV posameznike opolnomočiti, da prevzamejo nadzor nad svojim zdravjem in preprečijo uničujoče posledice rakavih obolenj, povezanih s HPV.(več...)

27. Maj 2023

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze in 50-letnici Združenja multiple skleroze Slovenije

Celje (MOREL) – Ob 50-letnici neprekinjene podpore obolelim z multiplo sklerozo v Sloveniji in ob bližajočem se svetovnem dnevu (30. maj) te kronične napredujoče bolezni so danes v Združenju multiple skleroze Slovenije opozorili, da okoli 3.(več...)

25. Maj 2023

Na UKC Maribor čistijo oddelek za urologijo

Maribor (MOREL)- Iz UKC Maribor so sporočili, da bo Oddelek za urologijo zaradi čiščenja prostorov, od 25. 5. 2023 do vključno 28. 5. 2023 začasno preseljen iz 14. etaže kirurške stolpnice v 13. etažo. Kot kaže naj bi kljub čiščenju, delo na oddelku potekalo normalno.(več...)