26. Februar 2024

Redke bolezni, ki prizadenejo tudi srce in ožilje

Ljubljana (MOREL)- Mednarodni dan redkih bolezni je vsako leto na zadnji dan v mesecu februarju - vsake štiri leta je to prav na najredkejši dan, 29.februarja. Redke bolezni so kronične, napredujoče bolezni, povzročajo okvare in so pogosto življenjsko ogrožajoče.(več...)

25. Februar 2024

Gre za nedopustno ravnanje fidesovih stavkajočih zdravnikov

Ljubljana (MOREL)-  Iz ministrstva za zdravje so se odzvali na neizvajanje zdravniških pregledov za izdajo oziroma podaljšanje vozniškega dovoljenja invalidom. V sporočiu za javnost zapisali: Omejitve, s katerimi se srečujejo invalidi, ki za svojo mobilnost toliko bolj potrebujejo vozilo, so nedopustne.(več...)

21. Februar 2024

Želijo ravnovesje med zasebnim in službenim življenjem in spoštovanje

Maribor (MOREL)- Študentje medicine in zdravniki generacije Z kot najbolj pomembno ocenjujejo ravnotežje med poklicnim in družinskim življenje, spoštovanje svojih kolegov in akademsko udejstvovanje. Ustrezno plačilo je na devetem mestu prioritet, je ugotovila slovenska študija, objavljena v prestižni reviji BMC Emergency Medicine.(več...)

18. Februar 2024

ZZZS dolžan zagotoviti zavarovancu osebnega zdravnika

Ljubljana (MOREL)- Državljani Slovenije plačujemo Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije obvezno zdravstveno zavarovanje, ki s tem prevzema odgovornost, da zavarovancu v razumen času priskrbi zdravstveno storitev.(več...)

19. Oktober 2023

Fizioterapija Ljubljana nudi terapije v vašem domačem okolju

Podjetje Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o. izvaja fizioterapijo na domu z več zaposlenimi fizioterapevti, ki pokrivajo določene predele Slovenije. Fizioterapija Ljubljana - naroči se zdaj - je odlična priložnost za povrnitev zdravja in gibljivosti.(več...)
16. Oktober 2023

Nacionalno združenje za anesteziologijo (SZAIM) praznuje svetovni dan anestezije

Ljubljana (MOREL)- Ob praznovanju Svetovnega dne anestezije Slovensko združenje za anesteziologijo in intenzivno medicino (SZAIM) izpostavilja večstransko vlogo anesteziologov v zdravstvenem sistemu. Od ohranjanja življenjskih funkcij in obvladovanja bolečine med kirurškimi posegi do zdravljenja kritično bolnih v enotah intenzivne medicine operativnih strok, je anesteziolog zdravnik, ki na podlagi z dokazi podprte medicine zagotavlja strokovno in varno perioperativno obravnavo pacienta.(več...)
16. Avgust 2023

Kako pripraviti popolno vrtno zabavo

Vrtna zabava je čudovita priložnost za druženje s prijatelji in družino v udobju lastnega doma. Odlična vrtna zabava je kombinacija čudovitega ambienta, dobre hrane, pijače in zabavnih aktivnosti. Z nekaj preprostimi koraki lahko zagotovite, da bo vaša naslednja vrtna zabava dolgo ostala v spominu vsem prisotnim.(več...)
26. Avgust 2022

Lekarne bodo čez vikend delale

Ljubljana (MOREL)- Na Lekarniški zbornici Slovenije že vnaprej vljudno prosijo za razumevanje vse upravičence do brezplačnih testov za samotestiranje, saj lahko pride to motene preskrbe z njimi. Vlada je namreč na včerajšnji seji 25.(več...)

05. Avgust 2022

Izzivi za dvig kakovosti podatkov čakalnih seznamov in smer rešitve

Ljubljana (MOREL)- Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, v. d. generalnega direktorja Direktorata za digitalizacijo v zdravstvu  Alenka Kolar in v. d. direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder so predstavili stanje v zdravstvu in izzive, s katerimi se ministrstvo sooča na področju podatkov, ki so osnova za izboljšanje upravljanja in vodenje čakalnih seznamov ter čakalnih dob.(več...)

21. Julij 2022

Možgani vam bodo hvaležni

Ljubljana (MOREL)-  Možgani so pravi človeški računalnik, ki v milisekundah sprejme informacije, jih obdela in ustvari odgovor. Še bolj pozorno, kot skrbimo za multimedijske naprave, bi morali paziti na »računalnik« v našem telesu. »Poleg splošne skrbi za zdravje je izrednega pomena tudi skrb za možgane.(več...)
11. Julij 2022

Otroški natečaj »Skrbim za svoje zdravje«

Ljubljana (MOREL)- Slovensko farmacevtsko društvo je v sodelovanju z Lekarniško zbornico Slovenije pripravilo otroški natečaj Skrbim za svoje zdravje. »To poletje vabimo otroke, da sodelujejo na natečaju in oblikujejo risbe na temo, kako skrbeti za svoje zdravje.(več...)

27. Junij 2022

Danes je svetovni dan spirometrije

Ljubljana (MOREL)- Spirometrija je preiskava oziroma test, s katerim najlažje preverimo pljučno funkcijo. S spirometrom se izmeri volumen in hitrost izdihanega zraka, na podlagi tega pa zdravnik lahko ugotovi različne ovire dihanja.(več...)